Wednesday, August 29, 2007

Το δώρο της φωτιάς

Γιατί περί δώρου πρόκειται.



Κατ' αρχήν πες μου, σκέψου, πως αλλιώς θα έβρισκε δικαιολογία μια κυβέρνηση να μοιράζει απροκάλυπτα μετρητά λίγο πριν τις εκλογές χωρίς να επισύρει την κατακραυγή μας; Δώρο λοιπόν η φωτιά!

Κι έπειτα τι καλύτερο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου ολόκληρης, από αυτές τις φωτιές; Τι καλύτερη ευκαιρία από όλα αυτά τα χρήματα που θα ακολουθήσουν μια τόση μεγάλη φυσική καταστροφή; Θα δοθούν δισεκατομμύρια ευρώ και δε θα δοθούν βέβαια για την αποκατάσταση της φύσης που καταστράφηκε. Θα
επενδυθούν σε κτήρια, σε εγκαταστάσεις, σε δρόμους και σε υποδομές "ανάπτυξης" φυσικά.
Και βέβαια το μοίρασμα των χρημάτων αυτών θα είναι μια πολύ σοβαρή και επωφελής δουλειά για την επόμενη κυβέρνηση. Δώρο η φωτιά για όλους λοιπόν!

Ακόμη και τα χρήματα που θα προορίζονται για τις αναδασώσεις, θα δοθούν πρώτα απ'όλα για να πληρωθούν εργολάβοι και μπουλντόζες να ανοίξουν δρόμους και να χτίσουν αντιπλημμυρικά έργα. Έπειτα άλλοι εργολάβοι θα φυτέψουν δέντρα που θα κάνουν περισσότερη ζημια ίσως γιατί η μελέτη ή δε θα γίνει καθόλου ή δε θα δοθεί στους καθ' ύλην αρμόδιους επιστήμονες αλλά σε όποιον έχει τα μέσα να την πάρει.
Έτσι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Σε αυτή τη χώρα όπου μια κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως (ένα μόνο παράδειγμα) για το περιβάλλον, βάζει πρακτικά λουκέτο στους εθνικούς δρυμούς και σχεδόν κανένας δεν το έχει αντιληφθεί.

Η φωτιές αυτές όπως και όλες οι προηγούμενες εναρμονίζονται άριστα με το πως αντιμετωπίζουμε τη φύση και το περιβάλλον στην Ελλάδα: ένα εμπόδιο στο δρόμο της ανάπτυξης. Παρόλο το θέαμά τους μας μαυρίζει την ψυχή οι φωτιές αυτές δεν είναι παρά μια αρμονική συνέργεια στο "έργο" της κυβέρνησής μας.. Ένα μεγάλο δώρο η φωτιά!

Ποιός σέβεται τη φύση στην Ελλάδα;
Ποιός την αγαπάει;
Ποιός νοιάστηκε, ποιός νοιάζεται, ποιός θα νοιαστεί;