Wednesday, May 31, 2006

Η άνοιξη που δεν ήτανΠέρασαν μήνες. Οι μήνες γίνονται χρόνια. Κάποτε θα έβγαινα βόλτες στο προαύλιο και κάποτε θα έβγαινα πάλι έξω. Παρέα με το ευ των προθέσεων, των μικρών κινήσεων και των απολαβών. Ο τρόμος του τερματοφύλακα πριν απ'το πέναλτυ και ο τρόμος της Κασσάνδρας πριν απ'τη λέξη. Το ξετύλιγμα των ειπωμένων. Ο κίνδυνος στην άκρη. Tο ηδονικό σεντόνι των ήχων. Η επαναφορά. Και η φθορά πάντα.

Διαταραγμένο πεδίο μνήμης

Κυνηγητό σε λευκή ερημιά κι ένα μεγάλο δέντρο γυμνό. Οι κραυγές πνιγμένες κούκλες κρέμονται στα κλωνάρια. Πάλλευκη σιωπή του ιλίγγου. Οι φόνοι αναίμακτοι, αλλεπάλληλες παραφορές. Νεοφερμένοι εφιάλτες αφήνουν τ’ αβγά τους στον ύπνο μου. Έρπουν από νύχτα σε νύχτα τα έμβρυα των ημερησίων θανάτων. Πλήθος εμβρύων κλώθει μιαν ακόμη απόγνωση.

Σπέρμα χλωρό παρεδόθη στην πυρά - νησίδα χρόνου που καταποντίστηκε. Τα ηλιοστάσια: υπήρξε μόνο η αναμονή τους. Κι έπειτα η ανάμνηση της αναμονής. Τώρα εξηγείται - ναι!- η σταδιακή εξαφάνιση των οικόσιτων πλασμάτων του κήπου - τότε καμιά υποψία δε μου υπέβαλλε, είχα εικόνα της εφέστιας θεάς μονοσήμαντη.

Γέμισε ο τόπος κάτι σκοτεινές πεταλούδες πολύτροπες. Οι πεταλούδες έχουν ενα ιδίωμα: τη σιωπή. Ετσι κυριαρχούν σχεδόν απαρατήρητες αν και μπορούν όποτε χρειασθεί να κάνουν μιαν επίδειξη επαρκή σχεδίων και χρωμάτων.

---

Ετούτο είναι από τα παλιά μου χαρτιά (αρχές '90).Καλό καλοκαίρι λοιπόν!

12 comments:

archive said...

Καλο καλοκαιρι,μεσιε....ομορφες φωτος.

chanana said...

E, ναι...

0 Comments said...

Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι!

Composition Doll said...

Καλό καλοκαίρι!

(και καλώς σας βρήκαμε, πάλι)

:)

Friendrick Kinderpop said...

Καλό καλοκαίρι!
(με πολλές εκπληκτικές φωτογραφίες!)

neraida said...

Οι πεταλούδες δεν είναι ακρριβώς σιωπηλές. Απλά το τραγούδι τους είναι τόσο ιδιαίτερο που δεν ακούγεται με "γυμνό" αυτί ;)

Καλό καλοκαίρι!

Πάνος said...

Καλό καλοκαίρι και από μένα!

(η Νεράιδα ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για τις πεταλούδες...)

*

Η μεγάλη φωτό, με έστειλε...

Anonymous said...

Aυτη η θάλασσα μου αρέσει εμένα.Ακριβως αυτή.Μου εκοψες την ανάσα eryx-t.

Patry Francis said...

I'm sorry I can't read your words or respond in Greek, but I love your photographs. I am instantly at peace just looking at the first one.

mindstripper said...

Επιστρέφω πολλές φορές σε τούτο το ποστ για να δω ξανά και ξανά την τελευταία φωτογραφία-"χαλί".
Οι πεταλούδες έχουν γίνει λευκές κι όλα τα χρώματα πετούν γύρω τους.
Καλό καλοκαίρι Eryx. Ήρεμο.

:-)

eryx-t said...

Πεταλούδες προφανώς υπάρχουνε πολλές πολλών ειδών. Είναι νομίζω πολύ προσωπικό θέμα το τι πεταλούδες βλέπει ο καθένας (και αν του τραγουδάνε ή όχι και σε τι τόνο ή γλώσσα).

Η απογευματινή εικόνα της θάλασσας είναι από λίγο πριν το Σούνιο, μερικές μέρες πριν το ποστ, όπως και οι υπόλοιπες. Αλήθεια την καβουρομάνα την είδατε;

Regina, δες κι ετούτη τη θάλασσα.

mindstripper, είχαν αγώνα εκείνη την ημέρα και περνούσαν δεκάδες πανιά μπροστά απ' το βράχο του Σουνίου. Πολύ μου άρεσε ο "μετασχημασμός" σου με τις πεταλούδες.

patry francis, many thanks for your kind words.

Καλό καλοκαίρι πάλι για όλους, αλλά... που είναι το, αυτό το καλοκαίρι; τι συμβαίνει φέτος;

Ektwras said...

Kalo sas kalokairi apo do και καλο μου καλοκαιρι οταν ερθω εκει