Saturday, March 04, 2006

Πως να το κάνετε...

Ναι, ξέρω ότι στο παρκάρισμα καθένας έχει το στυλ του. Και πως αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό, ένα κάτι σαν δακτυλικό αποτύπωμα ας (υπερβάλλοντας) πούμε. Μα... αν για τις δικές σας επιδόσεις ανησυχείτε.. ιδού, παρηγορηθείτε:

horizon
click on the image for a larger version

Επιτυχία ή αποτυχία;
Είναι τελικά αποτυχία του οδηγού να παρκάρει (κόσμια όπως οι περισσότεροι ανθρωποι) ή επιτυχία του να χτυπήσει το στόχο (δέντρο) όπως λίγοι;

Τί θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως συμβόλιζε το δέντρο αυτό για το συγκεκριμένο οδηγό τη στιγμή εκείνη; Κι ακόμη ακόμη: υπήρχε για αυτόν (ή αυτήν - μην ξεχνιόμαστε) αυτό τότε;

Και τι στο διάβολο μ' ενδιαφέρει εμένα και ρωτάω;

[κάτι μου λέει ότι τα πιο κρίσιμα ερωτήματα δεν τα έθεσα]

3 comments:

eryx-t said...

Irina, το ίδιο λέω αλλά με άλλα λόγια: αν ήθελε όντως να χτυπήσει το δέντρο (λίγο απίθανο) τότε το πέτυχε (επιτυχία). Αν ήθελε να παρκάρει απλά τότε μάλλον απέτυχε (αποτυχία).
"Free will" στα ελληνικά το λέμε "ελεύθερη βούληση". "Out of free will" θα το λέγαμε "εσκεμμένα" ή "οπως ακριβώς το είπες "ήταν πρόθεσή του να..." .
Και το doomed το πέτυχες νομίζω: "ήταν προορισμένος να κάνει κάτι". Ακόμη θα λέγαμε "ήταν γραφτό να γίνει έτσι" ή "ήταν το πεπρωμένο του"... και ναι, αυτό το ερώτημα περι πεπρωμένου δεν το έθεσα.

Πάνο, δε σε κατάλαβα... Παρόμοιες "επιτυχίες" αλλοτριώνουν τους οδηγούς" ή έχω κλίση προς τα σουρεαλιστικά συμπεράσματα;

Για το ζήτημα της αναγκαιότητας των μελετών, τι να πω; Είναι τόσο ανόητος και αδαής κάποιος στον εικοστό πρώτο αιώνα να λέει "τι να τις κάνουμε τις μελέτες" προκειμένου για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Η θέση είναι προχειρότατη συγκάλυψη της γνωστής εν Ελλάδι (και αλλού βέβαια) νοοτροπίας που θα συνοψιζόταν στη φράση "ποιός το γαμεί τώρα το περιβάλλον". Ναι, τόσο χοντρά! Όταν έχουμε να κάνουμε με "σοβαρά" ζητήματα που εμπλέκουν εργολαβίες, Ολυμπιακούς, "ανάπτυξη" ή το αυθαίρετό μας, χαρακτηρίζεται ιερόσυλος έως και αλήτης αυτός που θα μιλήσει για το περιβάλλον.

Varetos said...

Αυτό είναι το πάρκινγκ του Λυκαβηττού; Εάν ναι, ευτυχώς που βρέθηκε το δέντρο μπροστά του.

eryx-t said...

Ναι, αγαπητέ βαρετέ, το πάρκινγκ είναι αυτό του Λυκαβηττού και νομίζω ότι η παρατήρησή σας είναι η πιο ουσιαστική.